Welcome to Primaria comunei Tanacu, judetul Vaslui   Apasa pentru a asculta! Welcome to Primaria comunei Tanacu, judetul Vaslui Powered By GSpeech

primariatanacu-vaslui.ro

Institutiile reprezentative care deservesc comunitatea

Administratia publica locala a suferit imbunatatiri si reforme asa cum a prevazut legislatia in vigoare. Sediile unor institutii publice functioneaza in spatii adecvate, dar se cer eforturi pentru reabilitare si modernizare, pentru optimizarea activitatilor prevazute. Institutia publica reprezentativa – Primaria – necesita un sediu nou si modern, deoarece actuala locatie dispune de spatii de birouri relativ mici, improprii desfasurarii in bune conditii a tuturor activitatilor din cadrul compartimentelor Primariei.

      Primaria

Situata in centrul comunei, Primaria Tanacu are in schema de functiuni 17 salariati organizati pe compartimentele: primar, viceprimar, buget-contabilitate, secretariat, stare civila, autoritate tutelara, registru agricol, serviciu voluntar de urgenta, administrativ. Ca institutie are misiunea de a pune in practica hotararile Consiliului Local si legile nationale privind administratia publica locala.

Postul de politie rurala

Acesta cuprinde 1 sef de post si 2 agenti. Aceasta institutie functioneaza intr-un sediu care trebuie renovat. Misiunea sa este de a pastra ordinea si siguranta publica precum si securitatea cetatenilor comunei. De asemenea, politia locala are atributii pentru interventie in caz de situatii deosebite (calamitati).

Scoala

Comuna dispune de 2 scoli cu 3 corpuri de cladire si 3 gradinite. Respectiv, Scoala cu clasele I – VIII din Tanacu (corp 1 si 2), Scoala cu clasele I – IV Benesti in cadrul careia functioneaza o gradinita. In satul Tanacu functioneaza 2 gradinite cu program normal. In anul scolar 2007 – 2008, la nivelul comunei Tanacu sunt:

       Sali de clasa si cabinete scolare:    14

       Calculatoare:                                 11                               

       Personal didactic total:                 19, din care:

  • personal didactic in invatamantul gimnazial:9
  • personal didactic in invatamantul primar:6
  • personal didactic in invatamant prescolar:4

       Copii inscrisi in gradinite:             98

       Elevi inscrisi, total:                        240, din care:

  • elevi inscrisi in invatamantul gimnazial:       127
  • elevi inscrisi in invatamantul primar:       113

Camin Cultural, Biblioteca

Comuna Tanacu dispune in total de doua Biblioteci, din care o biblioteca publica in satul Tanacu.

Caminul Cultural nu are o cladire adecvata pentru a gazdui activitati obstesti, culturale. Aceasta institutie ar trebui sa detina un rol important in educarea populatiei adulte din comuna. De asemenea, functioneaza o biblioteca comunala care dispune de un fond redus de carte.

Dispensarul Uman

In Dispensarul Uman, functioneaza 1 cabinet medical individual de medicina generala de familie cu 1 medic si 3 asistenti (personal mediu sanitar), precum si un punct farmaceutic privat.

Aceasta institutie constituie structura locala de supraveghere si interventie pentru mentinerea starii de sanatate a locuitorilor comunei.

Dispensarul veterinar

In comuna, functioneaza un cabinet de medicina veterinara privat cu 1 medic veterinar.

Camera de consultanta agricola

In cadrul primariei, exista Camera de Consultanta Agricola in care functioneaza un inginer agronom consultant. In conditiile intensificarii activitatilor agricole de performanta in comune se impun masuri de incurajare a consultantei tehnice de specialitate.

 

Comuna Tanacu este condusa de un Consiliu Local ales o data la 4 ani prin alegeri libere. Consiliul local actual cuprinde 11 membri.

Societatea civila

      Nu exista o manifestare organizata a societatii civile si totodata nu exista nici o organizatie non – guvernamentala (fundatie, asociatie) cu sediul in comuna Tanacu.

Apasa pentru a asculta! Powered By GSpeech